ua en ru

Мінсоцполітики має намір зобов’язати роботодавців передбачати місця для людей старше 45 років

Мінсоцполітики має намір зобов’язати роботодавців передбачати місця для людей старше 45 років Фото: Андрій Рева (РБК-Україна)

Упродовж 3 років всі, хто не матимуть необхідного пенсійного стажу, отримуватимуть спеціальну державну допомогу

Всіх роботодавців, які використовують найману працю, чисельністю від 8 працівників і більше, зобов’яжуть передбачати робочі місця для людей віком від 45 років. Про це розповів міністр соціальної політики Андрій Рева в інтерв’ю "Радіо Свобода".

"Стосовно гарантій людям, людям передпенсійного віку, в законі передбачили обов’язок всіх роботодавців, які використовують найману працю, чисельністю від 8 працівників і більше, обов’язково передбачати місця для людей віком від 45 років", - повідомив міністр.

Рева додав, що механізми контролю за цим будуть прописані і право контролю буде передане Державній службі праці та тим органам, які здійснюють контроль за дотриманням законодавства про працю.

Щодо необхідного для виходу на пенсію у 60 років стажу, то, зі слів міністра, впродовж 3 років всі, хто не матимуть його, отримуватимуть спеціальну державну допомогу до того часу, поки їм не почнеться пенсійна виплата.

"Тобто всі, хто має 15 років і більше страхового стажу, але не мають 25, вони звертатимуться в органи соціального захисту населення, і їм буде призначатися ця допомога", - уточнив він.

Нагадаємо, Кабінет міністрів України пропонує Верховній Раді передбачити підвищення страхового стажу для виходу на пенсію до 25 років в 2018 році і до 35 років щорічно до 2028 року.