ua en ru

Мінсоцполітики до кінця липня планує повноцінний запуск бази з переселенцям

Мінсоцполітики до кінця липня планує повноцінний запуск бази з переселенцям Фото: Мущинін повідомив, що база допоможе спростити і прискорити процес надання допомоги переселенцям

Система допоможе переселенцям краще взаємодіяти з волонтерами та волонтерськими організаціями

Єдина інформаційна база даних про внутрішньо переміщених осіб, власником та адміністратором якої є Міністерство соціальної політики України, буде введена в повну промислову експлуатацію до кінця липня 2016 року. Про це повідомляє пресс-служба Мінсоцполітики.

"Така система є для держави інструментом однакового, ефективного і оперативного обліку даних про внутрішньо переміщених осіб (ВПЛ) і допомогу, яка спрямовується на задоволення їх потреб. Завдяки своїм технічним характеристикам система повинна вирішити проблему уникнення випадків одночасного подання ВПЛ заявок на допомогу в декількох районах або областях України", - зазначив заступник глави Мінсоцполітики Віталій Мущинін.


Також єдина база надасть ВПЛ можливість переглядати, через власний електронний кабінет, актуальні пропозиції щодо можливої допомоги від волонтерів та волонтерських організацій, а останнім - залишати в системі інформацію про наявність у них допомоги та категорій осіб, яким вона адресується.

За словами Мущиніна система допоможе спростити і прискорити процес надання допомоги тим, хто її потребує найбільше.

Поліпшення системи реєстрації вимушених переселенців є одним з напрямків підтримки уряду України Євросоюзом та Міжнародної організації з міграції.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що переселенці створюють навантаження на соціальну інфраструктуру.