ua en ru

Мінські домовленості дали Україні час для розвитку військового будівництва, - Порошенко

Мінські домовленості дали Україні час для розвитку військового будівництва, - Порошенко Фото: Петро Порошенко (president.gov.ua)

Збройні сили України відновили боєздатність за три роки Мінських домовленостей, вважає Порошенко

Мінські домовленості дали Україні час для розвитку військового будівництва. Про це заявив президент України Петро Порошенко під час відкриття виставки озброєння та військової техніки в Києві, передає телеканал "112 Україна".

"Мінські домовленості дали нам гостродефіцитний, потрібний час, щоб ми зробили військове будівництво. За ці три роки, стверджую вам як президент, як головнокомандувач, який за це несе безпосередню відповідальність, Збройні сили України відновили боєздатність, наростили оперативні можливості, значно поліпшили технічну оснащеність , виросли кількісно і якісно", - сказав Порошенко.

Нагадаємо, під час свого виступу він також заявив, що фінансування закупівлі озброєнь і військової техніки для української армії в порівнянні з 2013 роком збільшилося в 10 разів. Також він зазначив, що українським військовим вдається стримувати в п'ять разів більшу армію.

Крім того, Порошенко повідомив, що за три роки "Укроборонпром" передав українській армії майже 16 тис. одиниць озброєння і військової техніки.