ua en ru

У Мінську відбувся мітинг проти розміщення російської авіабази в Білорусі

У Мінську відбувся мітинг проти розміщення російської авіабази в Білорусі Фото: мітинг

На площі Свободи в Мінську на акції протесту зібралося кілька сотень людей

На площі Свободи в Мінську пройшла акція протесту проти розміщення в Білорусі російської авіабази. На акції було оголошено про створення Руху "За незалежність і державність Білорусі" на чолі з Володимиром Некляєвим. Про це повідомляє "Білоруський партизан",

На площі зібралося кілька сотень людей, багато - з біло-червоно-білими прапорами, шарфами, з прапорами Євросоюзу. Кілька людей з саморобними плакатами. Прийшли представники білоруської опозиції - Микола Статкевич і Анатолій Лебедько.

"Вітаю всіх, хто прийшов на площу Свободи сказати "ні" російським баз. Небезпека не казкова, не фантастична. Якщо б не було прикладу України, Донбасу, то можна було б говорити: ну що такого, ну розмістять бази. Багато в світі чужих баз. Але в Криму була російська база, звідки захопили частину території України. Якщо там було таке, то чому у нас не може бути такого?", - зазначив у своєму виступі Некляєв.


Він підкреслив: "З тієї сторони, звідки нас збираються захищати, на нас не нападуть. Ні Польща, ні Литва, ні Латвія не будуть на нас нападати. Ми не повинні допустити (баз)".
У свою чергу Лебедько заявив, що "Будапештський меморандум не захистив України, не захистить і Білорусь".

Люди скандували: "Ні чужих військових баз" і "Жыве Беларусь"
Міліція склала на Некляєва, Статкевича і Лебедько адміністративні протоколи, але нікого не затримала.

Нагадаємо, Білорусь готова забезпечити авіасполучення України з РФ.