ua en ru

У Мінську протестували проти російсько-білоруських навчань "Захід-2017"

У Мінську протестували проти російсько-білоруських навчань "Захід-2017" Фото: протест проти "Заходу-2017" у Мінську (belaruspartisan.org)

Вони проти втягування Білорусі "у військове протистояння РФ проти України і блоку НАТО"

У Мінську відбулася акція протесту проти російсько-білоруських військових навчань "Захід-2017". Про це повідомляє місцеве видання "Білоруський партизан".

Зазначено, що цю акцію ініціював лідер Білоруського національного конгресу Микола Статкевич, приурочивши її до Дня білоруської військової слави. "Близько сотні" учасників акції зібралися на Жовтневій площі і пройшли колоною через площу Перемоги до площі Якуба Колоса.

Як повідомляється, по закінченню акції була складена резолюція, згідно з якою учасники протестують проти втягування Білорусі "у військове протистояння Росії проти України і блоку НАТО".

"Ми підтримуємо положення Конституції про "прагнення Білорусі до нейтралітету" і не хочемо присутності чужих військ на нашій землі. Ми розцінюємо військові навчання "Захід-2017", як загрозу суверенітету нашої країни", - йдеться в заяві.

Після закінчення акції прямо на зупинці громадського транспорту біля філармонії була затримана активістка Ніна Багінська.

"Чотири бугаї вискочили з мікроавтобуса і прихопили жінку з собою", - розповіли очевидці.

Організатори планують наступну акцію протесту в Мінську 21 жовтня і, за задумом, це буде "марш розгніваних білорусів 2.0".

Нагадаємо, раніше міністр оборони Німеччини Урсула фон дер Ляйєн заявила, що на російсько-білоруських навчаннях "Захід-2017" кількість військових може перевищити 100 тисяч осіб.