ua en ru

Мінрегіону доручено підготувати єдині підходи до формування тарифів на прибирання прибудинкових територій, - Азаров

Міністерству регіонального розвитку та житлово-комунального господарства України доручено в терміновому порядку підготувати єдині підходи до формування тарифів на прибирання прибудинкових територій. Про це на своїй сторінці в Facebook написав прем'єр-міністр України Микола Азаров.

"Зараз в країні встановлено більш або менш однакові принципи формування тарифів. Єдине, що ми поки ще не зробили, - це тарифи на прибирання, так званих, прибудинкових територій. І це призводить до того, а ці тарифи відносяться до розряду нерегульованих, що тарифи на електроенергію, газ, тепло постійні, а тарифи на утримання і прибирання прибудинкових територій постійно зростають. Тому доручено Міністерству регіонального розвитку і ЖКГ терміново підготувати такі єдині підходи, тому що подекуди витрати на, так звану, прибирання території стали перевищувати вартість витрат на електроенергію і зміст самої квартири, а це абсолютно ненормально", - написав Азаров.

При цьому відповідаючи на запитання, чи реально в Україні встановити єдині тарифи на ЖКП, прем'єр написав, що це досить важко, тому що існує величезна різноманітність умов, які визначають формування тарифів.

"Проте встановити єдині принципи і правила формування тарифів - ось те завдання, яке поставив Президент перед урядом, і ми постійно займаємося", - повідомив Азаров.