ua en ru

Мінрегіонбуд: Містобудівна документація проходитиме експертизу лише після громадських слухань

Уряд на сьогоднішньому засіданні, 25 травня, затвердив Порядок проведення експертизи містобудівної діяльності, передає прес-служба міністерства регіонального розвитку, будівництва, та ЖКГ.

Згідно Порядку, лише після громадських слухань проект містобудівної документації (генеральна схема планування території України, схеми планування окремих територій України, генеральні плани міст) може проходити експертизу.
"Порядок визначає механізм і зміст проведення експертизи містобудівної документації і є обов'язковим для суб'єктів містобудування незалежно від форм власності, відомчого підпорядкування та джерел фінансування", - пояснив віце-прем'єр, міністр регіонального розвитку, будівництва, та ЖКГ Віктор Тихонов.
За його словами, експертиза Генеральної схеми планування території України, схеми планування окремих частин території України здійснюватиметься експертними організаціями державної форми власності, що належать до сфери управління Мінрегіонбуду. А експертиза генеральних планів міст здійснюватиметься експертними організаціями будь-якої форми власності, які мають відповідну ліцензію. Експертну організацію обирає замовник містобудівної документації.
За словами В.Тихонова, строк проведення експертизи, не може перевищувати 60 календарних днів для містобудівної документації на державному та регіональному рівнях та не більше 45 календарних днів для генеральних планів міст.