ua en ru

Мінрегіон в 2013 р. витратить на програму пільгового кредитування житла близько 263 млн грн

Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України витратить близько 263 млн грн на реалізацію програми надання житла по здешевленим кредитами в 2013 р. і 37 млн ​​грн - на погашення відсотків за кредитами 2012 р. Про це заявив заступник директора профільного департаменту Мінрегіону Володимир Височин , передає кореспондент РБК-Україна.

За його словами, в держбюджеті на 2013 р. передбачено 300 млн грн, для розвитку програми надання житла по здешевленим іпотечними кредитами, з яких 37 млн ​​грн буде спрямовано на погашення процентних ставок за вже наданими в 2012 р. кредитами. Таким чином близько 263 млн грн будуть спрямовані на розвиток даної програми в 2013 р. Для цього Мінрегіон вже відібрав 335 будинків на 13 тис квартир.

"У Міністерстві регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства є міжвідомча комісія, яка здійснює відбір об'єктів за пропозиціями забудовників і місцевих органів виконавчої влади. Загалом відібрано 335 об'єктів, в яких запропоновано забудовниками 13 тис. квартир... У нас 113 об'єктів на 2,5 тис. квартир вже введені в експлуатацію, близько 62 об'єктів на 2 тис. квартир готові на 70% і більше. Якщо підсумувати, то на сьогодні 4,5 тис. квартир реально отримати, або заключивши договір, або через деякий короткий час в зв'язку з тим, що висока будівельна готовність", - сказав Височин.

За його словами, відповідне "фінансування передбачене в державному бюджеті на рівні 300 млн грн", 37 млн грн з яких будуть використані на погашення процентних ставок за укладеними договорами у 2012 р.

"Залишок суми дає можливість реалізовувати програму в поточному році", - упевнений Височин.

"За нашими підрахунками цей фінансовий ресурс дозволяє під близько 6 тис. квартир здійснити цю компенсацію", - зазначив Височин.

Крім того, як зазначив голова правління Державного фонду сприяння молодіжному житловому будівництву Леонід Рисухін, на сьогоднішній день держава компенсувала громадянам 5,8 млн грн в рамках програми "Доступне житло", а до кінця року сума виплат складе 37 млн ​​грн.

"Хочу підкреслити, що зобов'язання держави по частковій компенсації відсотків у розмірі 13% річних (за програмою "Доступне житло" ) виконується вчасно в повному обсязі. Громадяни вже отримали 5,8 млн грн, і до кінця року ця сума за договорами, укладеними в 2012 р. складе близько 37 млн ​​грн", - зазначив Рисухін.

Читайте також: У Сумській обл. за два роки 300 сімей стали учасниками програми "Доступне житло"