ua en ru

Мінрегіон планує встановити у будинках майже 30 тис. лічильників тепла і води у 2013-2014 рр

Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України планує встановити у будинках майже 30 тис. лічильників тепла і води у 2013-2014 рр. Про це заявив міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадій Темник, повідомила прес-служба Мінрегіону.

На заходи енергоефективної санації житлових будинків та модернізації систем їх тепло забезпечення у поточному році передбачено 580 млн грн за рахунок різних джерел фінансування. Пілотні проекти реалізуються в містах Жовква, Чернівці, Бердянськ.

Темник поінформував, що в рамках державної програми активізації розвитку економіки на 2013-2014 рр. планується встановити у житловому фонді понад 5,7 тис. засобів обліку регулювання теплової енергії та понад 23 тис. побудинкових лічильників обліку води.

"Це дасть можливість понад 11 млн населення сплачувати за фактичні спожиті послуги та забезпечити економію води і тепла", - наголосив міністр.

У комунальній теплоенергетиці, за словами Темника, планується встановити майже 3 тис. індивідуальних теплових пунктів, більше 300 блочних модульних котелень та реконструювати 385 км теплових мереж.

Він додав, що активно ведеться робота з переведення котелень на альтернативні види палива, наприклад, в Одеській, Вінницькій, Рівненській, Житомирській, Івано-Франківській та інших областях.

"Вже реалізовано понад 150 таких проектів. Таким чином ми плануємо у 2013 р. скоротити на 1 млрд куб. м споживання природного газу", - зазначив Темник.