ua en ru

Світовий банк може виділити 350 млн дол. на підвищення енергоефективності України

Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства (Мінрегіон) України та Світовий банк обговорили підготовчі заходи проекту "Підвищення енергоефективності в секторі централізованого теплопостачання України" вартістю 350 млн дол. Початок реалізації проекту запланований на ІІ півріччя 2014 р., повідомляє прес-служба Мінрегіону.

Фінансування підготовчих заходів здійснюється за рахунок коштів гранту Фонду чистих технологій. Термін реалізації проекту - 6 років.

Представники Світового банку схвально оцінили якість роботи Мінрегіону та консультантів, що впроваджують грант Фонду чистих технологій та центральної групи управління проектом "Розвиток міської інфраструктури". Вони також залишились задоволеними співпрацею з комунальними підприємствами-майбутніми учасниками проекту та відзначили, що його підготовка здійснюється відповідно до погодженого сторонами графіку.

На сьогодні вже підготовлені попередні проекти техніко-економічних обґрунтувань для 6 комунальних підприємств з Вінниці, Івано-Франківська, Кам'янець-Подільського, Миколаєва, Харкова, Херсона. На черзі підготовка ТЕО для підприємств Дніпропетровська, Кіровограда, Чернігова та Донецька.

Початок реалізації проекту запланований на ІІ півріччя 2014 р.

Нагадаємо, раніше Міністр регіонального розвитку, будівництва ита житлово-комунального господарства України Геннадій Темник заявляв, що Мінрегіоном ведеться робота щодо впровадження нових інвестиційних проектів у житлово-комунальному господарстві, серед яких - "Розвиток міської інфраструктури-2" та "Проект підвищення енергоефективності в секторі централізованого теплопостачання України".