ua en ru

Мінрегіон: борг населення за опалення та гарячу воду складає 7,9 млрд гривень

Мінрегіон: борг населення за опалення та гарячу воду складає 7,9 млрд гривень Фото: борг населення за опалення та гарячу воду складає 7,9 млрд гривень

Борг теплопостачальних підприємств за спожитий газ сягає понад 21 млрд грн

Підприємства теплоенергетики та теплоцентралей заборгували за спожитий природний газ понад 21 млрд гривень, з них 7,9 млрд гривень - борг населення за теплову енергію та централізоване гаряче водопостачання. Про це заявила директор Департаменту економіки систем життєзабезпечення Мінрегіону Наталія Хоцянівська, йдеться у прес-службі відомства.

"Ми розділяємо джерела погашення боргів за газ по різниці в тарифах підприємств, по пільгах і субсидіях, а також по заборгованості бюджетних установ на теплову енергію. Це 38 % від боргу за спожитий природний газ. Решта 62 % це зона відповідальності теплопостачальних підприємств, а саме робота з боргами населення та комерційних споживачів", - повідомила вона.


За її словами, станом на 1 квітня поточного року 11 областей забезпечили рівень розрахунків більше ніж на 100%.

"Це не поганий результат. Черкаська, Тернопільська, Івано-Франківська, Хмельницька, Запорізька, Чернігівська, Сумська і Львівська області мають високий рівень розрахунків. Однак, такі потужні регіони як Донецька, Луганська, м. Київ, Харківська область мають дуже великі борги", - підсумувала Хоцянівська.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що борг населення з оплати послуг ЖКГ у лютому скоротився до 7,4 млрд грн.