ua en ru

Мінрегіон та банк KfW затвердили сім проектів модернізації комунальної інфраструктури

Мінрегіон та банк KfW затвердили сім проектів модернізації комунальної інфраструктури Фото: Геннадій Зубко

KfW надав 500 млн євро кредиту.

Віце-прем'єр-міністр-міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадій Зубко повідомив, що німецький державний банк KfW та Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України затвердили сім проектів, спрямованих на підвищення якості і надійності послуг комунальних підприємств на сході України. Про це повідомляє прес-служба Мінрегіону.

За словами Зубка, відібрані та затвердженні проекти "Реконструкція водовідводу від водопровідної насосної станції 2-го підйому Букинського водозабору в м. Харкові", "Переведення теплопостачання будівель 275 установ бюджетної сфери на гранульоване паливо та теплові насоси в м. Запоріжжя", "Реконструкція та модернізація систем водопостачання та водовідведення м. Дніпропетровська".

"Завдяки підтримці уряду Німеччини ми маємо можливість залучити 500 млн. євро на преференційних умовах як для підтримки державного бюджету, так і для модернізації інфраструктури у сфері енергетики, транспорту та житлово-комунального господарства, теплопостачання, енергоефективності, водопостачання, водовідведення", - зазначив Зубко.

Він повідомив, що вже визначені основні проектні напрями використання частини цього кредиту - енергетика (150 млн євро), постачання товарів (60 млн євро) та комунальна інфраструктура (90 млн євро).

Нагадаємо, на ремонт доріг в Україні йде менше 10% від загальної необхідної суми.