ua en ru

Мінпромполітики України вимагає від підприємств ГМК щокварталу повідомляти про енергоспоживання.

Міністерство промислової політики України ініціює щоквартальну звітність підприємств гірничо-металургійного комплексу (ГМК) за споживання енергетичних ресурсів - природного газу, вугілля, електроенергії. Про це повідомив заступник міністра промислової політики України Володимир Севернюк в ході наради з представниками підприємств галузі, передає кореспондент РБК-Україна. "Підприємства повинні раз на квартал давати звіт про перевищення або зниження норм споживання, які були раніше подані в прогнозах балансу. Це дозволить отримувати більш оперативну інформацію про споживання і реагувати на ситуацію", - зазначив В.Севернюк.
За його словами, перевищення балансів енергоспоживання призводить до значних штрафів з боку контролюючих органів. Суми штрафів досягають 6-7 млн. грн. В той же час Мінпромполітики України не може скасувати ці штрафи, оскільки це прерогатива суду або міжвідомчої інспекції.
У зв'язку з цим заступник міністра промполітики закликав підприємства оперативно надати інформацію про споживання за останній квартал року, щоб на його підставі робити точніший прогноз балансу енергоспоживання.