ua en ru

Мінприроди спільно з ОБСЄ проведе моніторинг Сіверського Дінця

Мінприроди спільно з ОБСЄ проведе моніторинг Сіверського Дінця Фото: Остап Семерак (РБК-Україна)

На початку квітня було відкрито перший автоматизований пост контролю поверхневих вод

У Мінприроди відзначають успішний попередній досвід проведення спільного з ОБСЄ моніторингу екологічної ситуації на Донбасі та продовжать співпрацю із цією організацією. Про це повідомив міністр екології та природних ресурсів Остап Семерак, передає прес-служба відомства.

"...ми вже почали планувати майбутні дії, зокрема спільно з ОБСЄ. Наступний спільний проект буде продовжувати здійснювати оцінку та моніторинг, а також буде реалізовувати пілотний проект, спрямований на імплементацію acquis ЄС у водному секторі, передбаченому Угодою про асоціацію", - повідомив Семерак.

За його словами, пілотний проект має розпочати комплексну оцінку екологічного стану басейну річки Сіверський Донець - найбільшої водної артерії на Сході України. Це стане першим кроком у підготовці плану управління басейном річок відповідно до вимог ЄС.

Зазначається, що на початку квітня у Донецькій області було відкрито перший автоматизований пост контролю поверхневих вод в басейні Сіверського Дінця. Він дає змогу відстежувати зміни стану якості води за 14 показниками в режимі реального часу.

До кінця року планується відкриття ще 8 таких постів для контролю якості води на найбільших річках області.

Нагадаємо, 18 квітня під час засідання тристоронньої контактної групи (ТКГ) в Мінську українська сторона порушила питання екологічної загрози на окупованій території Донбасу та завила, що направить профільних фахівців для вивчення ситуації.