ua en ru

Мінприроди підтверджує факт затримання Б.Преснера.

Міністерство охорони навколишнього природного середовища підтверджує факт затримання заступника глави Мінприроди Бориса Преснера. Про це сьогодні на прес-конференції заявив заступник міністра охорони навколишнього природного середовища Анатолій Гриценко, передає кореспондент РБК-Україна.

А.Гриценко зазначив, що про факт затримання свого колеги він дізнався з інтернету. "Можу сказати, що такий факт відбувся і, безумовно, це пляма не тільки на наше міністерство, але і на інші органи виконавчої влади. На жаль, більше з цього приводу я не можу нічого сказати, оскільки не володію інформацією, тому краще звертатися до правоохоронних органів, що розслідують цю справу", - зазначив він.

Як повідомив сьогодні прем'єр-міністр Микола Азаров, заступника міністра охорони навколишнього природного середовища вчора, 1 червня ц.р., звільнили за рішенням Кабміну. "Потрібно визнати, що трапилася серйозна кадрова помилка. За неї суворо запитаємо в усіх людей, які із цим пов'язані. Прошу запам'ятати, що політичної індульгенції ні в кого не буде", - сказав М.Азаров.

Нагадаємо, вчора джерело в Мінприроди повідомило, що в отриманні хабара в особливо великому розмірі (200 тис. дол.) підозрюється заступник глави відомства Б.Преснер.

Нагадаємо також, що прес-служба Генпрокуратури 1 червня ц.р. повідомила про те, що Управлінням з розслідування особливо важливих справ Генеральної прокуратури спільно з Службою безпеки України затримано "на гарячому" заступника міністра одного із міністерств України під час одержання хабара в особливо великому розмірі за сприяння у призначенні на посаду керівника обласного рівня. Наразі проводяться першочергові слідчі дії.