ua en ru

Мінприроди очікує сплеск інвестиційної активності в геологічній галузі України наприкінці 2011 р., - Злочевський

Міністерство екології та природних ресурсів очікує сплеск інвестиційної активності в геологічній галузі наприкінці 2011 та на початку 2012 рр. Про це заявив міністр екології та природних ресурсів України Микола Злочевський, повідомляє прес-служба Мінприроди.
"Наразі переговори зі світовими лідерами, компаніями Shell, Shevron та Eni, успішно завершуються, і вже у найближчі півроку вони почнуть реалізовувати в Україні масштабні проекти", - відзначив міністр.
Микола Злочевський також підкреслив, що держава вже вирішили практично всі проблеми, які раніше заважали інвесторам в геологічній галузі: "Від Президента я отримав завдання зробити все, щоб механізм розвідки та освоєння родовищ був відкритим, і інвестори не боялись вкладати кошти. Ми спростили порядок підписання договорів про розділ продукції. Інвесторам законодавчо гарантовано, що податкова база з моменту підписання договору і до його завершення не може змінюватись у гірший бік, лише в кращий. Ми зробили так, що тепер після перемоги на конкурсі інвестору вже не потрібні ніякі додаткові документи і узгодження - щойно компанія перемагає на конкурсі, вона одразу ж може приступати до роботи. Ті ж компанії, котрі хочуть отримати ліцензію, а не договір про розділ продукції, будуть брати участь у відкритих аукціонах. Якщо ж компанії треба продовжити ліцензію чи інші дозволи, вона більше не повинна ходити багатьма кабінетами. Є єдине вікно - Геологічна служба".
Міністр екології та природних ресурсів України Микола Злочевський зауважив, що пріоритетними напрямками інвестиційної активності будуть шельфи Чорного та Азовського морів, а також родовища сланцевого газу.
"Вітчизняні компанії також почали купувати і впроваджувати європейські технології у галузі розробки корисних копалин. Вони зрозуміли, наскільки перспективним є цей напрямок роботи. Тому іноземні інвестори матимуть здорову конкуренцію", - додав міністр.