ua en ru

Мінприроди може наполягати на виведенні зоопарків із підпорядкування міській владі та Мінкульттуризму, - Держзаповідслужба.

Міністерство охорони навколишнього природного середовища України може наполягати на виведенні Київського та інших зоопарків із підпорядкування міській владі та Міністерству культури та туризму. Про це заявив на брифінгу заступник начальника Державної заповідної служби України Ігор Іваненко, повідомляє прес-служба Мінприроди.

"Зоопарк цінний як заповідна територія, на якій знаходиться унікальний дендрологічний комплекс, рідкісні та типові види для України види тварин, багато з яких занесені до Червоної книги України. Все це - сфера діяльності Мінприроди", - підкреслив І.Іваненко.

Директор Департаменту природних екосистем та біобезпеки Микола Мовчан зазначив, що зоопарки повинні слугувати не лише в якості місць масового відпочинку, а й виконувати функцію відтворення тваринного та рослинного світу.

І.Іваненко назвав ситуацію зі смертями тварин у Київському зоопарку безпрецедентною. За його словами, Мінприроди вже звернулося до правоохоронних органів, науковців, санітарно-епідеміологічних та ветеринарних служб контролю з метою її дослідження.

Міністерством також створено комісію, до складу якої увійшли провідні спеціалісти з утримання тварин у неволі, директори українських зоопарків. Результати роботи комісії з детального вивчення ситуації будуть оприлюднені до 15 червня ц.р.