ua en ru

Міносвіти протягом 2-х тижнів має доопрацювати законопроект про вищу освіту, - І.Акімова

Міністерство освіти і науки, молоді та спорту протягом 2-х тижнів має доопрацювати законопроект про вищу освіту. Про це на брифінгу заявила перший заступник глави Адміністрації Президента Ірина Акімова, передає кореспондент РБК-Україна.
І.Акімова підкреслила, що новий проект закону має відповідати ряду вимог: приведення стандартів української освіти у відповідність з міжнародними стандартами, яким чином буде розширена автономія ВНЗ, практичне об'єднання освітньої та наукової частини НДІ, і практичну частину, якщо мова йде про прикладні ВНЗ. "Відповіді на ці три питання мають бути подані в проекті закону про вищу освіту", - зазначила вона.
І.Акімова також додала, що, на думку Президента, реформування мережі навчальних закладів необхідно робити обережно. Крім цього, необхідна ретельна кадрова підготовка. "Потрібно забезпечити кадрову підготовку, перепідготовку. Перш ніж реформувати установи, необхідно пояснити кожному вчителю, де він буде працювати, як буде жити його сім'я, тобто, зробити цю реформу максимально комфортною для людей, які з нею будуть стикатися", - підкреслила вона.