ua en ru

Міносвіти затвердило зміни до програми початкової школи

Міносвіти затвердило зміни до програми початкової школи Фото: МОН затвердило зміни до програми початкової школи

Це одна зі складових Концепції нової школи, анонсованої міністерством

Колегія Міністерства освіти і науки України затвердила зміни до програми для початкової школи. Про це РБК-Україна повідомив директор СШ 148, член Колегії МОН Сергій Горбачов.

"Сьогодні Колегія Міністерства освіти та науки затвердила зміни до програми початкової школи (1-4 класи), які наберуть чинності вже з 1 вересня цього року. Ці зміни були запропоновані у відкритому обговоренні, організованому на інтернет-платформі EdEra... Таке обговорення - перше в Україні", - зазначив Горбачов.


За його словами, зміни полягають у тому, щоб прибрати з програм явні неузгодженості, перевантаження дітей й давно застарілі теми.

"Оновлення торкнеться практично всіх предметів початкової школи. Але більше всього пропозицій стосувалося української мови, математики та літературного читання", - підкреслив Горбачов.

Крім того, з програми літературного читання будуть виключені нецікаві для дітей та ідеологічні радянські тексти. Також будуть додані твори сучасних письменників, які визначені за рекомендаціями дитячих бібліотек.

Зазначимо, що зміни в програму - це одна зі складових Концепції нової школи, анонсованої МОН.

Нагадаємо, МОН з вересня планує зменшити кількість завдань і збільшити час відпочинку дітей.