ua en ru

Міносвіти просить вузи призупинити переведення студентів з контракту на бюджет до вирішення питання з кримчанами

Міністерство освіти і науки України просить підлеглі йому вузи призупинити як переклади своїх студентів з контрактної форми навчання на бюджетну до вирішення питання з перекладом студентів з Криму у материкові українські вузи.

Міністерство освіти і науки України просить підлеглі йому вузи призупинити як переклади своїх студентів з контрактної форми навчання на бюджетну до вирішення питання з переведенням студентів з Криму у материкові українські вузи. Про це йдеться в повідомленні прес-служби МОН.

"Враховуючи ситуацію, що склалася в Криму і Севастополя, Міносвіти звертається до керівників ВНЗ I-IV рівнів акредитації, які перебувають у сфері управління міністерства, з проханням тимчасово призупинити такі перекази до остаточного вирішення питання переведення на навчання осіб, які навчалися у вищих навчальних закладах, розташованих на території Криму", - йдеться в тексті звернення.

У Міносвіти, як наголошується, надходять численні звернення від керівників вищих навчальних закладів щодо перерозподілу вивільнених місць державного замовлення для переведення на бюджетну форму навчання студентів, що навчаються у відповідному навчальному закладі за контрактом.