ua en ru

Міносвіти спільно з профільним комітетом готує концепцію розвитку освіти

Міністерство освіти і науки України спільно з комітетом з питань науки і освіти Верховної Ради України готує Концепцію розвитку освіти України.

Міністерство освіти і науки України спільно з комітетом з питань науки і освіти Верховної Ради України готує Концепцію розвитку освіти України. Про це на прес-конференції заявив міністр освіти і науки України Сергій Квіт, передає кореспондент РБК-Україна.

Також розробляються нові проекти законів про реформування середньої освіти, про професійну освіту, про науку і наукову діяльність.

"Я особисто дивлюся на Концепцію розвитку освіти України як політично важливий документ, адже ми повинні переконати наших політиків, депутатів проголосувати за цю Концепцію, а потім і дорожню карту освіти України. На жаль, сфера освіти продовжує у нас розглядатися як певна проблема, яка потребує вливання коштів, після 91 року ми так і не створили нову ідеологічну базу сфери освіти... Сьогодні ми спільно з комітетом ВРУ з питань освіти працюємо не тільки над підготовкою концепції розвитку освіти, але і низкою законів. А саме, ми працюємо над законом про освіту, це буде рамковий закон для сфери середньої освіти, це буде базовий закон для цього рівня освіти. Ми працюємо над проектом закону про професійну освіту та законом про науку і наукову діяльність", - заявив Квіт.

У свою чергу, перший заступник міністра освіти і науки України Інна Совсун зазначила, що "досвід проведення швидких реформ, як це було в Литві, в українських реаліях не вдасться забезпечити".

"Тому Концепція розвитку освіти України буде підготовлена спільно з громадськістю. Я сподіваюся, що ми забезпечимо кілька кіл обговорення цієї Концепції, щоб вона була повністю сприйнята, як представниками громадських рухів, вчителями, так і самим суспільством", - заявила Совсун.

Нагадаємо, раніше прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк доручив Міносвіти посилити патріотичне виховання дітей, щоб відповісти на інформаційну агресію Росії.