ua en ru

Міносвіти дозволило ВНЗ приймати студентів з Криму без повного пакету документів

Міністерство освіти та науки України дозволило університетам приймати на навчання студентів з Криму, які не отримали повного пакету документів, та приступати до навчального процесу, а документи можна доотримати пізніше.

Міністерство освіти та науки України дозволило університетам приймати на навчання студентів з Криму, які не отримали повного пакету документів, та приступати до навчального процесу, а документи можна доотримати пізніше. Про це сьогодні на прес-конференції заявила перший заступник міністра освіти та науки Інна Совсун, повідомляє прес-служба Міносвіти.

"Для переведення студентів з Криму потрібно мати особову справу з ВНЗ Криму, а якщо її неможливо отримати, то принаймні залікову книжку. Хоча є випадки, коли студенти приїздили без жодних документів, окрім паспорта або студентського квитка. У такому випадку університети мають право скористатися Єдиною державною електронною базою з питань освіти, перевірити, чи дійсно студент навчається у кримському університеті. Наявність такої інформації про студента в ЄДЕБО є підставою дозволити приступити до навчання з подальшим оформленням документів", - зазначила перший заступник міністра.

Совсун також поінформувала, що досягнуто принципової домовленості з Міністерством економіки стосовно перерахування місць державного замовлення на студентів, які перевелися з кримських ВНЗ на відповідні вищі навчальні заклади України.

"Стосовно студентів-контрактників Міністерство звернулося до вищих навчальних закладів, щоб вони зберегли рівень оплати на тому рівні, на якому він був встановлений у Криму", - повідомила Совсун.