ua en ru

Міносвіти розпорядилося присвятити перший урок у школах у новому навчальному році єдності України

Міністерство освіти і науки України у листі від 1 серпня 2014 р. розпорядилося провести перший урок 2014/2015 навчального року в школах на тему "Україна - єдина країна".

Міністерство освіти і науки України у листі від 1 серпня 2014 р. розпорядилося провести перший урок 2014/2015 навчального року в школах на тему "Україна - єдина країна". Про це повідомляє прес-служба міністерства.

"Суспільно-політична ситуація та події останніх місяців, окупація Російською Федерацією Криму, збройні акції російських терористів у східних регіонах України обумовили тему першого уроку 2014/2015 навчального року - "Україна - єдина країна", - йдеться в повідомленні.

Як зазначають у міністерстві, метою першого уроку є формування в учнів розуміння єдності й цілісності України, її багатонаціонального народу як національної ідеї розвитку вільної, незалежної, демократичної та заможної держави.

У Міносвіти наголошують, що під час уроку мають бути реалізовані такі завдання:

- ознайомити учнів з основними історичними подіями становлення державності України;

- формувати відчуття приналежності до України, усвідомлення себе українцем, почуття особистої відповідальності за долю держави та українського народу;

- формувати готовність служити Батьківщині своєю працею та стати на захист державних інтересів країни;

- виховувати повагу до державних символів, шанобливе ставлення до традицій українців та представників інших національностей, що населяють країну.