ua en ru

Міносвіти пропонує визнати журналістику творчою спеціальністю

Міністерство освіти і науки України пропонує визнати журналістику творчою спеціальністю на підтримку пропозиції прем'єр-міністра України Миколи Азарова, висловленої під час його зустрічі з активом Національної спілки журналістів. Про це повідомляє прес-служба Міносвіти.

"Так, наприклад, нормативи чисельності студентів денної форми навчання на одну штатну посаду науково-педагогічного працівника у вищих навчальних закладах III і IV рівня акредитації за напрямом підготовки "Мистецтво" - від 3,5 до 5,5, у той час, як для напряму підготовки "Журналістика" - 12. Вчене звання професора та доцента присвоюється діячам культури і мистецтв та фахівцям фізичної культури і спорту, зокрема, тим, які удостоєні відповідно почесного звання "Народний артист України", "Народний художник України", "Народний архітектор України", "Заслужений діяч мистецтв України" та "Заслужений працівник фізичної культури і спорту України", але відсутнє звання "Заслуженого журналіста України", - йдеться в повідомленні.

Однак, на думку Міносвіти, журналістика є також одним із творчих видів діяльності на рівні зі сферами культури і мистецтва, що підтверджується низкою законів України.

Читайте також: Британські фахівці в рамках програми СКМ "Паспорт професії" розповіли про реформування викладання журналістики