ua en ru

Міносвіти підготувало нову модель оцінок для першокласників

Міносвіти підготувало нову модель оцінок для першокласників Фото: школа (УНІАН)

Нова модель має на меті оцінити процес навчання, а не результат

У Міністерстві освіти і науки розробили нову модель оцінювання учнів перших класів. Про це сказала керівник міністерства Лілія Гриневич, передає МОН.

У міністерстві зазначають, що нова модель має на меті оцінити насамперед процес навчання, а не результат (тобто кількість помилок). Також прослідковується розвиток та успіхи кожного учня.

Зокрема, за запропонованим зразком Свідоцтва досягнень учителі оцінюватимуть, як активно дитина працювала на уроці, чи була допитливою, чи добре співпрацювала з іншими.

"Ми також виставили зразок свідоцтва на сайті МОН, щоб отримати зворотний зв’язок, доопрацювати документ, розширити методичні рекомендації і дати всім українським школам до 1 вересня, щоб оцінювання в Новій українській школі справді відбувалося по-новому. Якщо ж якась школа, яка не пілотує стандарт, хоче скористатися такою формою зворотного зв’язку вже зараз - вони можуть це зробити, взявши зразок свідоцтва і методичні рекомендації з сайту МОН", - зазначила Гриневич.

Міністр додала, що в Новій українській школі хочуть відмовитися від слова "табель".

Також МОН підготувало методичні рекомендації щодо оцінювання. Обласним і київському департаментам освіти, інститутам післядипломної педагогічної освіти потрібно надати рекомендації до зразка оцінювання і методичних рекомендацій до 30 червня.

Нагадаємо, раніше Міністерство освіти і науки України оприлюднило затверджений Мін'юстом порядок зарахування до 1-го класу та роз'яснення до нього.