ua en ru

У Міносвіти будуть заохочувати надбавками підвищення кваліфікації вчителями

У Міносвіти будуть заохочувати надбавками підвищення кваліфікації вчителями Фото: Інна Совсун

Гроші на підвищення кваліфікації будуть отримувати окремі заклади шкільної освіти

У Міністерстві освіти і науки України планують створити нову систему сертифікації вчителів і заохочувати їх підвищувати свою кваліфікацію за рахунок надбавок до зарплат. Про це сьогодні під час брифінгу повідомила перший заступник міністра освіти і науки Інна Совсун, передає кореспондент РБК-Україна.

"Законопроектом передбачається створення окремої моделі сертифікації вчителів. Вчитель, який хоче отримати вищу зарплату, проходить сертифікацію, отримує вищу категорію і таким чином отримує додаткову надбавку до зарплати. Таким чином планується стимулювати вчителів до того, щоб підвищувати власну кваліфікацію чи хоча б підтверджувати ту, котра була присуджена у процесі попередньої сертифікації", - заявила Совсун.

При цьому, за її словами, планується також розширення мережі закладів, де вчителі зможуть підвищити свою кваліфікацію.

"При цьому також пропонується, що підвищення кваліфікації вчителів, котра на сьогодні є дуже жорстко структурована і концентрована фактично повною мірою в інститутах післядипломної педагогічної освіти, передбачається, що гроші на підвищення кваліфікації будуть отримувати окремі заклади шкільної освіти і після цього вчителі зможуть самі підвищувати кваліфікацію у тих установах чи організаціях, котрі мають право провадити таку діяльність. Таким чином вони матимуть вибір, куди йти", - зазначила Совсун.

Нагадаємо, в МОН наполягають на підвищенні зарплати вчителям вищих категорій.