ua en ru

Міноборони збільшить миротворчий контингент в Конго до 250 осіб

Міністерство оборони України в рамках нинішньої ротації збільшить миротворчий контингент у ДР Конго до 250 осіб, а також введе ще 4 вертольоти. Про це повідомляє прес-служба Міноборони.

18-й окремий вертолітний загін Збройних сил України, який знаходиться з місією ООН зі стабілізації в Демократичній республіці Конго, збільшить свій контингент до 250 осіб, крім того, його посилять 4 вертольотами. Основна мета роботи групи - перевірити рівень підготовки особового складу до виконання завдань за призначенням, стан авіаційної техніки і озброєння, оперативно допомогти усунути виявлені недоліки, оформити виїзні документи.

"До керівництва держави звернулися представники Місії ООН з пропозицією посилити загін вертольотами Мі-8. Потреба в них є, адже основна їх функція - це перевезення особового складу та вантажів. Сьогодні для Місії ООН у ДР Конго це актуально. Згідно цього виникає потреба в забезпеченні та обслуговуванні вертольотів, що призведе до збільшення кількості особового складу загону. Разом з тим це ніяк не вплине на функції українського вертолітного загону. Завдання будуть ті ж - авіаційний супровід та авіаційна підтримка Місії ООН, патрулювання кордонів Конго та ведення повітряної розвідки. Додасться тільки вантажоперевезення , - повідомив глава робочої групи, начальник армійської авіації Сухопутних військ Збройних Сил України генерал-майора Валентин Пістрюга.

На даний момент в Конго знаходиться 157 українських миротворців та 4 вертольоти Мі-24 ЗСУ.

Читайте також: Янукович схвалив відправку 250 українських миротворців у Конго.