ua en ru

У Міноборони затвердили соцпрограму "Турбота про дітей героїв"

У Міноборони затвердили соцпрограму "Турбота про дітей героїв" Фото: Вікторія Кушнір

До кінця червня буде створена єдина автоматизована система інформаційного обліку дітей загиблих героїв АТО

У Міністерстві оборони України затвердили програму "Турбота про дітей героїв" щодо посилення соціального захисту дітей військовослужбовців, які загинули в зоні проведення антитерористичної операції (АТО). Про це в ході брифінгу заявила речник Міністерства оборони України Вікторія Кушнір, передає кореспондент РБК-Україна.

"Опіка над сім'ями загиблих військовослужбовців є пріоритетом Міністерства оборони України. Днями міністр оборони України генерал-полковник Степан Полторак затвердив програму під назвою" Турбота про дітей героїв ". Це комплекс заходів, які посилюють соціальний захист дітей військовослужбовців, які загинули під час проведення АТО. Мова йде про шефство над сім'ями загиблих і всебічну допомогу для вирішення проблемних соціально-побутових питань. Зокрема, вже до кінця червня буде створена єдина автоматизована система інформаційного обліку дітей загиблих героїв", - заявила Кушнір.

Вона також зазначила, що Міноборони планує налагодити взаємодію з Міністерством соціальної політики, Державною службою у справах ветеранів війни та учасників АТО, громадськими та волонтерськими організаціями, "щоб організувати систему надання допомоги тим, хто її безпосередньо потребує".

Нагадаємо, 6 червня 2015 набув чинності закон України № 425-VII "Про внесення змін до деяких законів України щодо державної підтримки учасників бойових дій та їх дітей, дітей, один з батьків яких загинув в районі проведення антитерористичних операцій, бойових дій або збройних конфліктів або під час масових акцій громадянського протесту, дітей, зареєстрованих як внутрішньо переміщені особи, для отримання професійно-технічної та вищої освіти ".