ua en ru

У Міноборони уточнили інформацію про втрати ЗСУ за добу

У Міноборони уточнили інформацію про втрати ЗСУ за добу Фото: Дмитро Гуцуляк (Ukraine crisis media center)

Бойовики збільшили кількість обстрілів із забороненої зброї

За минулу добу, 17 січня, на Донбасі бойовики збільшили кількість обстрілів українських позицій з забороненої мінськими домовленостями зброї. Про це сьогодні на брифінгу повідомив речник Міністерства оборони України з питань АТО Дмитро Гуцуляк.

Повідомляється, що за добу бойовики здійснили 7 прицільних обстрілів і випустили понад 40 снарядів з мінометів калібрів 120 і 82 мм.

Так, на Луганському напрямку ввечері бойовики здійснили два тривалих обстріли українських позицій поблизу Луганського, випустивши 29 снарядів з 120-мм мінометів. Також бойовики застосували тут гранатомети різних систем.

Зазначено, що на Донецькому напрямку зафіксували 5 прицільних обстріли позицій АТО. Бойовики випустили 8 снарядів з 120-мм мінометів поблизу Авдіївки і ще кілька 82-мм мін поблизу Пісків і Верхньоторецька.

Гуцуляк додав, що в районі вказаних населених пунктів, і поблизу Новотроїцького та Гранітного, окупанти також застосовували гранатомети різних систем, великокаліберні кулемети і інше стрілецьку зброю.

В результаті бойових дій близько 21:00 поблизу Гранітного один український військовий загинув.

Гуцуляк уточнив, що вчора вночі, під час виконання бойового завдання на Луганському напрямку в результаті підриву техніки на протитанкової міни, 2 українських військових загинули, ще 5 - отримали бойові травми.

У Міноборони уточнили інформацію про втрати ЗСУ за добу

Фото: ситуація на Донбасі (uacrisis.org)

Нагадаємо, сьогодні повідомлялося, що російсько-окупаційні війська мають намір обстріляти власні позиції, а також населені пункти для дискредитації Збройних сил України.