ua en ru

Міноборони України попросило у Росії причал у Севастополі для свого підводного човна

Міноборони України попросило у Росії причал у Севастополі для своєї підводного човна. Про це повідомив міністр оборони України Павло Лебедєв в середу на зустрічі з головою російського військового відомства Сергієм Шойгу в Крим.

"У нас дуже багато невирішених питань, які "зависли". Один з них виділення причалу для українського підводного човна" Запоріжжя ", який скоро вийде з заводу", - сказав Лебедєв.

Він нагадав, що під час розподілу флоту були поділені і причали. "І українській стороні місцем базування підводних човнів була виділена Балаклава, яка зараз є демілітаризованою зоною", - додав Лебедєв.

Підводний човен "Запоріжжя" проекту 641 (1970 р. будівництва) з 2009 р. проходив ремонт на заводі Міноборони РФ у Севастополі. Російські фахівці підготували до випробувань човен, який протягом 20 років перебував в небоєздатні стані. У минулому році підводний човен здійснила кілька виходів у море для ходових випробувань. Крім того, субмарина брала участь в українсько-російських навчаннях "Фарватер миру-2012".

Читайте також: Лебедєв до кінця тижня підпише 12 наказів про прийняття на озброєння різних зразків нової техніки, - Міноборони