ua en ru

Міноборони України та Білорусі підписали план співробітництва на 2014 рік

Міністр оборони України Павло Лебедєв та міністр оборони Республіки Білорусь генерал-лейтенант Юрій Жадобін вчора, 8 вересня 2013 р., у Києві підписали план двостороннього співробітництва між Міністерствами оборони України та Республіки Білорусь на 2014 рік. Про це повідомляє прес-служба Міністерства оборони України.

Під час зустрічі Лебедєв поінформував Жадобіна про хід виконання Державної комплексної програми реформування і розвитку Збройних сил України на період до 2017 року. Також Павло Лебедєв розповів про перехід ЗС України на контрактний принцип комплектування війська.

Своєю чергою Жадобін висловив свою думку з приводу перспектив співробітництва у галузі миротворчої роботи зі Збройними силами України та подякував за висвітлення роботи українських військових у національних контингентах.

Крім того, сторони сторони домовилися щодо продовження роботи у спільних навчаннях "Слов'янська співдружність" у наступному році.

Планується, що протягом нинішнього офіційного візиту в Україну військова делегація Республіки Білорусь відвідає визначені військові частини, де іноземні гості матимуть змогу ознайомитися з досвідом переходу української армії на контрактну службу, а також Міжнародний центр миротворчості та безпеки і Академію Сухопутних військ імені гетьмана П. Сагайдачного, де білоруські військовослужбовці ознайомляться з підготовкою майбутніх офіцерів Збройних сил України.