ua en ru

Міноборони США підготувало план превентивного удару по Північній Кореї, - NBC

Міноборони США підготувало план превентивного удару по Північній Кореї, - NBC Фото: глава Пентагону Джеймс Мэттис (flickr.com-Jim Mattis)

США можуть знищити пускові установки в Північній Кореї за допомогою бомбардувальників

Міністерство оборони США підготувало план превентивного удару по пускових установках балістичних ракет у Північній Кореї, передає NBC з посиланням на джерела в Пентагоні.

Повідомляється, що в Пентагоні розробили план превентивного удару по КНДР за допомогою бомбардувальників B-1B, які дислокуються на військовій базі на Гуамі. За даними джерел, бомбардувальники відпрацьовують операцію по знищенню пускових установок КНДР ще з травня 2017 року.

За даними NBC, у разі розпорядження президента США Дональда Трампа "двійки" B-1B до мети будуть супроводжувати винищувачі і безпілотники, а також літаки-дозаправників та авіація дальнього радіолокаційного виявлення. Також повідомляється, що ймовірні удари будуть неядерними.

Крім того, NBC уточнює, що на військовій базі на Гуамі знаходяться шість бомбардувальників B-1B Lancer, які зможуть атакувати більше 20 пускових установок балістичних ракет Північної Кореї, полігони та інфраструктуру противника.

Нагадаємо, раніше в КНДР розповіли деталі плану з нанесення удару по військовій базі США. Зокрема, північнокорейські стратегічні сили розглядають план удару по базі в Гуамі шляхом одночасного запуску чотирьох стратегічних балістичних ракет середньої дальності.