ua en ru

Міноборони збирається нагородити бійців 72 бригади

Міністр оборони України генерал-полковник Валерій Гелетей заявив, що кожен з військовослужбовців 72 окремої механізованої бригади Збройних сил України, хто залишився вірним присязі, буде представлений до державної нагороди або відзнаки Міноборони.

Міністр оборони України генерал-полковник Валерій Гелетей заявив, що кожен з військовослужбовців 72 окремої механізованої бригади Збройних сил України, хто залишився вірним присязі, буде представлений до державної нагороди або відзнаки Міноборони. Про це йдеться в повідомленні прес-служби відомства.

"Кожен з військовослужбовців 72 бригади, хто залишився вірним присязі і виконав свій обов'язок, буде представлений до державної нагороди або відзнаки Міністерства оборони України", - заявив Гелетей під час зустрічі з українськими військовими.

Міністр також зазначив, що найближчим часом бригада буде доукомплектована, забезпечена озброєнням і технікою, посилена бойовими офіцерами. Після проходження необхідної медичної і психологічної реабілітації, солдати і офіцери бригади будуть направлені на ротаційній основі у відпустки.

Нагадаємо, вранці 4 серпня в ході бою з бойовиками на Донбасі частина українських військових відступила на територію Росії. Зокрема, за даними спікера інформаційно-аналітичного центру РНБО Андрія Лисенка, на територію РФ перейшло 311 українських військових: 171 військовослужбовець Збройних сил України та 140 прикордонників. За даними прес-центру АТО, група військовослужбовців 72-ї моторизованої бригади була змушена відступити на територію Російської Федерації з-за того, що у них закінчилися патрони під час бою з терористами.