ua en ru

У Міноборони РФ заявили про 1068 населених пункти в Сирії, які приєдналися до перемир'я

У Міноборони РФ заявили про 1068 населених пункти в Сирії, які приєдналися до перемир'я Фото: у Сирії збільшилася кількість населених пунктів, що приєдналися до перемир'я

За останню добу в Сирії було підписано три угоди про перемир'я

Впродовж останньої доби кількість населених пунктів, що приєдналися до процесу примирення в Сирії, зросла до 1068. Про це повідомляється в інформаційному бюлетені російського Центру по примиренню у неділю, 18 грудня.

"Впродовж доби підписано три угоди про приєднання населених пунктів до режиму припинення бойових дій в провінціях Латакія (2) і Хомс (1). Кількість населених пунктів, що приєдналися до процесу примирення, збільшилася до 1068", - йдеться на сайті Міноборони Росії.

Також повідомляється, що тривають переговори про приєднання до режиму припинення бойових дій з польовими командирами збройних формувань у населеному пункті Муаддамиет-Еш-Ших, провінціях Дамаск, Хомс, Хама, Алеппо і Ель-Кунейтра.

Крім цього, кількість збройних формувань, які заявили про свою прихильність прийняття і виконання умов припинення бойових дій, не змінилося і складає 94.

За даними Центру примирення, було також проведено дві гуманітарних акції, під час яких мирні жителі населеного пункту Шакраа в провінції Латакія отримали близько однієї тонни гуманітарних вантажів. У пункті тимчасового розміщення жителів східної частини Алеппо в районі Шейх-Максуд було видано близько 1,5 тонни гуманітарної допомоги.

Нагадаємо, у Сирії відновлено евакуацію східних районів Алеппо.