ua en ru

Міноборони РФ просить Україну врегулювати митні процедури з переозброєння ЧФ, - Лебедєв

Міністерство оборони Російської Федерації звернулося до Міноборони України за допомогою врегулювати питання митних процедур з переозброєння Чорноморського флоту РФ (ЧФ РФ). Про це на брифінгу у військовому навчальному центрі "Десна" заявив міністр оборони Павло Лебедєв, передає кореспондент РБК-Україна.

"Міністерство оборони Росії звернулося з тим, що вони планують проводити переозброєння свого Чорноморського флоту і попросило врегулювати питання митних процедур", - сказав Лебедєв.

За його словами, питання митних процедур не лежить в компетенції оборонного відомства, тому Міноборони оформить відповідні документи і передасть їх у Міністерство доходів і зборів, в Кабінет міністрів і до Міністерства фінансів.

"Бажання Росії зрозуміло, адже технології йдуть уперед і бажання переозброїти свій флот - справедливе. Тому необхідно вирішити всі питання на законодавчому рівні, враховуючи інтереси в тому числі України як позаблокової країни", - зазначив Лебедєв.

Крім того, Лебедєв повідомив, що Україна і РФ планують оновити склад робочих груп, які займаються питаннями базування Чорноморського флоту РФ.

Читайте також: Україна і РФ підписали план основних заходів переговорного процесу з питань ЧФ на 2013 р., - МЗС