ua en ru

У Міноборони розповіли про роль українських військ зв'язку в АТО

У Міноборони розповіли про роль українських військ зв'язку в АТО Фото: Михайло Забродський (wikipedia.org)

Зв’язківці забезпечували управління діями оборонців Донецького та Луганського аеропортів

У Міністерстві оборони розповіли про роль українських військ зв'язку у проведенні антитерористичної операції (АТО). Про це повідомляє прес-служба міністерства.

Так, сьогодні, 8 серпня, в Україні відзначається День військ зв’язку. Командувач Високомобільних десантних військ Збройних сил України Михайло Забродський відзначив, що з перших днів збройного протистояння на Сході країни, воїни-зв’язківці пліч-о-пліч гідно виконують бойові завдання разом з іншими підрозділами ВДВ.

"У кожній гарячій точці Донбасу, де вели бойові дії десантники, зв’язківці щохвилини та щосекунди забезпечували нас стійким та безперебійним зв’язком. Вони професійно виконували свої завдання під час рейдів, забезпечували управління діями оборонців Донецького та Луганського аеропортів, брали участь в боях за Савур-Могилу, Дебальцево, Авдіївку, Шахтарськ, Піски, Опитне, Водяне та інші гарячі точки Донбасу. Нажаль, серед зв’язківців ВДВ були загиблі та поранені. Велику кількість з них відзначені державними нагородами та відомчими відзнаками", - зазначив він.

Нагадаємо, раніше начальник Генерального штабу - головнокомандувач Збройних Сил України генерал армії Віктор Муженко заявив, що з початку антитерористичної операції (АТО) на Донеччині загинули 467 українських десантників.