ua en ru

Міноборони проводить інформаційну кампанію для демобілізованих учасників АТО

Міноборони проводить інформаційну кампанію для демобілізованих учасників АТО Фото: спікер Міноборони України Оксана Гаврилюк

В рамках даної кампанії було створено спеціальний сайт

Міністерство оборони України проводить інформаційну кампанію для демобілізованих учасників антитерористичної операції в Донецькій та Луганській областях. Про це повідомила речник Міноборони Оксана Гаврилюк сьогодні на брифінгу, передає кореспондент РБК-Україна.

"Хочу вам повідомити про інформаційної кампанії демобілізація-2016. Офіційно вона стартувала вчора, 5 травня. Ця інформаційна кампанія присвячена інформуванню демобілізованих військовослужбовців та їх сімей про основні соціальні пільги, права, гарантованих державою", - розповіла Гаврилюк.


Вона зазначила, що в рамках цього проекту було створено сайт, в якому акумульована вся інформація про всі види статусів військовослужбовців.

"Описана процедура їх отримання, вказані відповіді на питання щодо пільг, а також механізмів їх отримання. Також розміщено актуальні контакти державних служб", - додала Гаврилюк.

Крім того, в рамках проекту випущено і друкована продукція - плакати, постери, що будуть розміщені у військових частинах, військових, службах соціального захисту, служби зайнятості та в центрах підтримки учасників АТО.

Нагадаємо, 30 березня президент України Петро Порошенко підписав указ про демобілізацію. Згідно з указом демобілізація проводиться в квітні-червні, а також у листопаді 2016 року.