ua en ru

Міноборони просить у Кабміну виділити на армію додатково 7,7 млрд грн

Міноборони просить у Кабміну виділити на армію додатково 7,7 млрд грн Фото: міністр оборони України Степан Полторак

Майже 4 млрд грн планується направити на виплату зарплат військовим

Міністерство оборони просить у Кабінету міністрів України виділити відомству додаткові кошти на загальну суму 7,7 млрд грн. Про це повідомляє прес-служба Міноборони.

"У зв'язку з зростанням чисельності особового складу Збройних сил України після прийняття закону України "Про чисельність Збройних сил України", проведенням заходів часткової мобілізації, в 2015 році Міністерству оборони України для задоволення невідкладних потреб додатково необхідно 7,7 млрд грн", - йдеться в повідомленні.

Зокрема, 3,9 млрд грн планується направити на виплату грошового забезпечення військовослужбовцям ЗСУ; 1,8 млрд грн - на речове забезпечення військовослужбовців; 1,3 млрд грн - на харчування особового складу; 432,5 млн грн - на виплату грошової допомоги сім'ям загиблих і пораненим військовослужбовцям, які брали участь в антитерористичній операції; 181,8 млн грн-для облаштування навчальних центрів, полігонів, польових таборів і блокпостів; 120 млн грн - на виплату грошової компенсації за піднайом житлових приміщень військовослужбовцями.

"Враховуючи зазначене, міністр оборони України генерал-полковник Степан Полторак звернувся з листом до прем'єр-міністра України Арсенія Яценюка з пропозицією вишукати можливість забезпечення потреб Збройних сил, зокрема, задоволення нагальних потреб у забезпеченні особового складу, членів сімей загиблих, інвалідів та поранених учасників АТО", - підсумували у відомстві.

Нагадаємо, всього на нацбезпеку України в бюджеті на 2015 р. було закладено 90 млрд грн.