ua en ru

Міноборони призупинило виробництво санітарних автомобілів "Богдан"

Міноборони призупинило виробництво санітарних автомобілів "Богдан" Фото: "Богдан 2251" (Міноборони)

У зв'язку з виявленими недоліками технічної та медичної частин

Виробництво санітарних автомобілів "Богдан 2251" для військових потреб призупинено і буде можливим у подальшому лише після усунення виявлених недоліків технічної та медичної частин. Про це повідомляє прес-служба Міністерства оборони України.

Зокрема зазначено, що за результатами засідання круглого столу під головуванням заступника міністра оборони Олега Шевчука, було ухвалено рішення сформувати три робочі групи з залученням представників усіх зацікавлених сторін із метою відпрацювання пропозицій щодо усунення виявлених недоліків та удосконалення технічної, медичної та експлуатаційної складових санітарних автомобілів "Богдан 2251".

Наголошується, що координатором робочої групи щодо технічної складової призначено представника Департаменту військово-технічної політики, розвитку озброєння та військової техніки Міноборони, медичної - представника науково-дослідного інституту проблем військової медицини Української військово-медичної академії, експлуатаційної - представника Центрального автомобільного управління Озброєння Збройних Сил України.

"Діяльність груп буде зосереджено над вирішенням таких основних проблемних питань, як вихід зі строю паливної системи, недосконалість ходової частини та медичного кунгу", - йдеться в повідомленні.

У відомстві запевнили, що кінцевим результатом спільної роботи представників волонтерських і громадських організацій, посадових осіб Міноборони буде забезпечення медичної служби ЗСУ надійним і високоякісним санітарним автомобілем класу "А".

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що на ремонт і будівництво військових об’єктів Збройних Сил України Міністерство оборони виділить у 2018 році понад 4 млрд гривень.