ua en ru

Міноборони підвищило доплати військовим на першій і другій лініях оборони у зоні АТО

Міноборони підвищило доплати військовим на першій і другій лініях оборони у зоні АТО Фото: міністр оборони Степан Полторак (mil.gov.ua)

Військові почнуть отримувати підвищені виплати з вересня

Міністр оборони України Степан Полторак підписав наказ, згідно з яким будуть підвищені виплати військовим, які виконують завдання на першій та другій лініях оборони в зоні антитерористичної операції на Донбасі. Про це сьогодні на брифінгу повідомив речник Міноборони Максим Праута, передає кореспондент РБК-Україна.

"У відповідності з наказом, доплата особовому складу, який виконує завдання на першій лінії оборони, збільшена до 10 тис. гривень на місяць, на другій лінії - до 4,5 тис. гривень. Ці виплати військовослужбовці будуть отримувати, починаючи з вересня поточного року", - заявив Праута.

Крім того, Міноборони підвищило на 15-20% грошове утримання рядового, сержантського і старшинського складу високомобільних десантних військ та морської піхоти.

Нагадаємо, раніше президент України Петро Порошенко анонсував збільшення доплат військовим в зоні АТО.

"Грошове утримання військовослужбовців певних спеціальностей буде збільшено. Також буде підвищено рівень доплат військових, які служать в АТО", - заявив Порошенко.