ua en ru

Міноборони підтверджує повернення під контроль України навігаційної станції "Марс-75" у Генічеську

Військовослужбовці Збройних сил України (ЗСУ) вчора, 26 березня 2014 р. повернули під контроль України навігаційну станцію "Марс-75" у Генічеську (Херсонська область).

Військовослужбовці Збройних сил України (ЗСУ) вчора, 26 березня 2014 р. повернули під контроль України навігаційну станцію "Марс-75" у Генічеську (Херсонська область). Про це повідомляє прес-служба Міністерства оборони України.

"26 березня військовослужбовці Збройних сил України на бронетранспортері та декількох автомобілях Hummer прибули на територію навігаційної станції "Марс-75", що у місті Генічеськ Херсонської області, і взяли її під охорону", - йдеться в повідомленні.

Як зазначають у Міноборони, на території цього об'єкту до недавнього часу незаконно дислокувався підрозділ Чорноморського флоту Російської Федерації. Адже станцію радіонавігаційної системи "Марс-75", відповідно до рішення Господарського суду Херсонської області, ще у лютому 2003 р. мали передати Міністерству транспорту та зв'язку України - для використання державним підприємством "Держгідрографія". Однак російські військові відмовлялися виконувати рішення українського суду. Неодноразові спроби судового виконавця зайти на станцію закінчувалися безрезультатно.

"Українські десантники облаштували та зайняли бойові позиції по периметру об'єкта, налагодили пропускний режим та розпочали інвентаризацію майна, що знаходиться на його території. Після цього буде прийнято рішення щодо подальшого використання станції", - йдеться в повідомленні.

Раніше сьогодні народний депутат "Батьківщини" Олександр Бригинець повідомив взяття під контроль українськими військами навігаційної станції "Марс-75".