ua en ru

Міноборони спростовує можливу участь ЗСУ в боротьбі проти ИГИЛ в Сирії

Міноборони спростовує можливу участь ЗСУ в боротьбі проти ИГИЛ в Сирії Фото: глава Міноборони Степан Полторак

Можливості використання ВСУ у бойових діях в Сирії або Іраку не розглядаються

Міністерство оборони України спростовує участь можливе Збройних сил країни в боротьбі проти "Ісламської держави" (ИГИЛ) в Сирії. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Міністерства оборони України.

"Повідомлення, що з'явилися в окремих ЗМІ щодо нібито можливого участі Збройних Сил України в боротьбі проти ИГИЛ в Сирії, є черговим прикладом дезінформації і гібридної війни, яка ведеться проти України", - йдеться в повідомленні.

Повідомляється, що українська сторона активно співпрацює із світовим співтовариством з метою відновлення миру і стабільності на Близькому Сході. Мова йде, зокрема, про політичну підтримку в боротьбі з ИГИЛ, в тому числі в рамках Ради Безпеки ООН, а також обмін розвідувальною інформацією між відповідними структурами.

"Ніякі можливості використання підрозділів Збройних Сил України з метою ведення ними бойових дій в Сирії або Іраку не розглядаються. Подібних запитів в Україну не надходило", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося про те, що Україна запропонує США допомогу по боротьбі з ІГ в Сирії. Газета Independent повідомляла про те, що пропозиції міністерства оборони України будуть представлені главі Пентагону Ештона Картера.

Відзначимо також, що в РФ відреагували на можливу відправку українських військ у Сирію для боротьби з ІГ.

"Відправка українських військ на Середній Схід не допоможе в боротьбі з ІГ, але створить США масу непотрібних проблем. Та й боєздатність ЗСУ їм добре відома", - зазначив голова комітету Держдуми з міжнародних справ Олексій Пушков.