ua en ru

Міноборони оголосило аукціони з пілотних електронних держзакупівель на понад 0,5 млрд грн

Міноборони оголосило аукціони з пілотних електронних держзакупівель на понад 0,5 млрд грн Фото: Вікторія Кушнір

За результатами роботи проекту зафіксовано економію на 30% окремих лотів

З початку тестування системи електронних державних закупівель у Міністерстві оборони України оголошено аукціони на суму 530 млн грн. Про це сьогодні в ході брифінгу заявила речник Міністерства оборони України Вікторія Кушнір, передає кореспондент РБК-Україна.

"З початку березня в Міністерстві оборони України запроваджено пілотний проект електронних закупівель. Робочою групою проведено пілотне тестування системи електронних державних закупівель "Прозоро" і постачання матеріальних ресурсів Міністерства оборони України шляхом переговорної процедури закупівлі. Також була розроблена покрокова інструкція для виробників, які планують брати участь в електронних реверсивних аукціонах та інструкція по використанню системи електронних державних закупівель "Прозоро" для працівників департаменту держзакупівель. Станом на 3 червня, від початку тестування оголошено аукціони на 42 предмети закупівель - це 157 лотів на загальну суму 530 млн грн. Вже успішно проведені аукціони на 30 предметів таких закупівель", - заявила Кушнір.

За її словами, у переможців електронних аукціонів планується закупити 30 тис. літніх польових костюмів, 25 тис. костюмів для захисту від води, 23 тис. спальних мішків, 500 костюмів для снайперів, 175 тис. рушників.

"В аукціонах беруть участь від 2 до 14 учасників за один лот. Також до участі в електронних аукціонах притягнуто 40 унікальних виробників, переважна більшість з яких раніше не мали доступу до участі в переговорних процедурах закупівель в Міноборони України", - розповіла спікер.

З її слів, за результатами роботи проекту зафіксована економія на 30% окремих лотів.

"Станом на 4 червня на потреби ЗСУ надійшло близько 60 тис. тонн паливно-мастильних матеріалів. 3 червня 2015 р. комітетом з конкурсних торгів Міноборони прийнято рішення про початок процедур закупівель ще більш ніж 30 тис. тонн нафтопродуктів для потреб армії. Також з початку року укладено 49 додаткових угод і 224 договори на поставку речового майна на загальну суму 1 млрд 315 млн 476 тис. грн - це більше ніж на 100% перевищує суму закупівель речового майна в попередньому 2014 р. За 2014 р. - 649 млн грн", - заявила Кушнір.

За її словами, за минулий тиждень було підписано 5 угод на загальну суму 130 млн грн.

"За попередньо укладеними угодами, Міноборони від виробників, зокрема, вже поставлено 60 тис. літніх польових костюмів, 31 тис. костюмів для захисту від води, 70 тис. утеплених польових курток, 200 тис. фуфайок з коротким рукавом, 43 тис. спальних мішків, 45 тис. ковдр, 50 тис. кулезахисних шоломів "Каска-1-М", 32 тис. бронежилетів "Корсар", - розповіла Кушнір.

Нагадаємо, раніше Міноборони запобігло перевитраті 160 млн грн при виконанні оборонного замовлення.