ua en ru

Міноборони Франції заявило про непричетність до зникнення російського Іл-20 в Сирії

Міноборони Франції заявило про непричетність до зникнення російського Іл-20 в Сирії Ілюстративне фото (wikipedia.org.Кirill Naumenko)

Французькі військові прокоментували інформацію Міноборони РФ про ракетні пуски з французького фрегата

Французькі військові прокоментували інформацію Міноборони Росії про ракетні пуски з французького фрегата в районі зникнення російського військового літака Іл-20 в Сирії. Про це повідомляє видання France 24.

Так, за словами представника Міноборони Франції, армія їх країни не має відношення до цієї атаки.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що російський військовий літак Іл-20, який зник у небі біля берегів Сирії, був випадково збитий ППО урядових сил Сирії.

В прес-релізі про зникнення Іл-20 російське військове відомство заявило, що "російськими радіолокаційними засобами контролю повітряного простору були зафіксовані пуски ракет з перебував в даному районі французького фрегата Auvergne".

В міноборони РФ також повідомили, що на борту літака Іл-20 перебувало 14 військовослужбовців.

У свою чергу представник Пентагону заявив, що літак, імовірно, був збитий системою ППО, яку РФ кілька років тому продала сирійцям.

Також раніше РБК-Україна писало, що у Сирії відбулися ракетні удари по урядовим силам. Представник урядових сил повідомив, що ракети вдарили по місту Латакія з боку Середземного моря, а також додав, що засоби протиповітряної оборони збили кілька ракет".