ua en ru

У Міноборони допустили ймовірність застосування артилерії при загостренні на Донбасі

У Міноборони допустили ймовірність застосування артилерії при загостренні на Донбасі Фото: Андрій Лисенко (mediarnbo.org)

Упродовж минулої доби більшість обстрілів відбулися на луганському напрямку

Керівництво антитерористичної операції (АТО) може застосувати артилерію і танки в разі збільшення числа провокацій з боку бойовиків. Про це повідомив спікер Міністерства оборони з питань АТО Андрій Лисенко під час брифінгу в середу, 9 серпня, передає кореспондент РБК-Україна.

"У випадку особливо нахабних дій противника, які супроводжується активними обстрілами з важкого озброєння і наступальними діями... керівництво АТО може прийняти рішення про підведення до лінії фронту і застосування танків, артилерії та іншого озброєння для збереження лінія розмежування і примусивши агресора виконання 1 і другого пункту мінських угод", - повідомив Лисенко.

Він зазначив, що за минулу добу більшість обстрілів відбулися на луганському напрямку.

"Провокації ворога поновилися саме по Троїцькому", - сказав спікер.

Лисенко уточнив, що за минулу добу зафіксовано активні мінометні та гранатометні обстріли. Зокрема, було 11 провокацій на Луганському напрямку, на Донецькому напрямку - 4 обстріли і зафіксована стрілянина біля Мар'їнки.

Нагадаємо, раніше начальник Генерального штабу Збройних сил України Віктор Муженко заявив, що в разі загострення ситуації у зоні проведення антитерористичної операції (АТО) на Донбасі в першу чергу будуть призвані резервісти.