ua en ru

Мінкульти Україна та Литва домовились про співробітництво на 2016-2020

Мінкульти Україна та Литва домовились про співробітництво на 2016-2020 Фото: В`ячеслав Кириленко

Сторони домовились обмінюватися досвідом участі у програмах ЄС та Ради Європи у сфері культури

Україна та Литва підписали програму співробітництва між Міністерством культури України і Міністерством культури Литовської Республіки на 2016-2020 роки, про це повідомляє прес-служба Кабміну України.

"2 грудня віце-прем`єр-міністр - міністр культури України В`ячеслав Кириленко, перебуваючи з робочим візитом у складі офіційної делегації від України на чолі з президентом України Петром Порошенком до Литовської Республіки, підписав Програму співробітництва між Міністерством культури України і Міністерством культури Литовської Республіки на 2016-2020 роки", - сказано в повідомленні.

Так, сторони погодились обмінюватися досвідом щодо участі у програмах Європейського Союзу та Ради Європи у сфері культури, розвитку креативних індустрій, а також продовжувати розвивати культурні зв'язки й культурний обмін у сферах театрального, музичного та образотворчого мистецтва, кіно, бібліотечної і музейної справи, охорони об'єктів культурно-історичної спадщини.

Нагадаємо, президент Петро Порошенко повідомив, що Україна створить групу з вивчення досвіду Литви з виведення товарів на ринки Європейського союзу.