ua en ru

Мінкультури просить МВС і СБУ звільнити захоплених місяць тому представниками ДНР двох діячів культури

Міністерство культури України висловлює глибоке хвилювання з приводу змісту в заручниках режисера Павла Юрова і художника Дениса Грищука, які вже більше місяця перебувають у полоні проросійських терористів на території незаконного злочинного угрупування "Донецька народна республіка" (ДНР).

Міністерство культури України висловлює глибоке хвилювання з приводу тримання в заручниках режисера Павла Юрова і художника Дениса Грищука, які вже більше місяця перебувають у полоні проросійських терористів на території незаконного злочинного угрупування "Донецька народна республіка" (ДНР). Про це йдеться в повідомленні прес-служби Мінкульту.

Як повідомляється, протягом усього часу з ними відсутній зв'язок, значить, немає достовірних відомостей ні про умови їх утримання, ні про стан здоров'я.

"У зв'язку з цим просимо МВС і СБУ якомога швидше вжити всі можливі заходи по звільненню заручників. Підкреслюємо - держава повинна забезпечувати свободу слова в Україні, тому є неприпустимим утримання під вартою осіб, які намагалися об'єктивно оцінити ситуацію на сході України і донести цю інформацію до громадськості", - йдеться в повідомленні.

Як відзначають в Мінкульті, звільнення Павла Юрова і Дениса Грищука повинно бути першочерговим завданням силових структур.

Нагадаємо, театральний режисер Павло Юров і художник Денис Грищук зникли в Слов'янську Донецької області 26 квітня 2014 року.