ua en ru

У Мінкульті стурбовані закриттям Музею Лесі Українки в Криму

У Мінкульті стурбовані закриттям Музею Лесі Українки в Криму Фото: музей Лесі Українки в Ялті закрито до кінця 2017

Музей закрито під приводом необхідності проведення ремонту будинку

Міністерство культури вкрай стурбоване повідомленнями про те, що окупаційна "влада" Криму закрила для відвідувачів Музей Лесі Українки в Ялті. Про це повідомляє прес-служба Мінкульту.

Зазначено, що музей закрито під приводом необхідності проведення ремонту будинку, в якому він розміщується, і в якому у 1897 році жила Леся Українка. Однак, як повідомляють ялтинські активісти, жодних робіт там не проводиться, а заявлений термін закриття музею - до кінця 2017 року.

"Особливо ж цинічним виглядає той факт, що музей закрито у рік 145-ї річниці від дня народження української поетеси, коли її ім'я пошановується у всьому світі", - йдеться в повідомленні.

У відомстві припускають, що справжніми намірами Кремля є "повне припинення діяльності Музею, який був створений зусиллями української громади Криму в рік здобуття Україною Незалежності, і який за ці роки став одним із головних осередків наукової та просвітницької роботи, спрямованої на популяризацію української культури та зміцнення національної ідентичності українців у Криму".

"Міністерство культури розцінює дії так званої "влади" Криму, як продовження агресивної політики Кремля по відношенню до історії і культури українського народу та ініціюватиме звернення до відповідних міжнародних організацій з метою тиску на РФ щодо негайного відновлення роботи Музею Лесі Українки в Ялті та припинення репресивної політики Кремля у стосунку до українців, української культури та історії на території тимчасово окупованого Криму", - наголосили у відомстві.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Меморіальний музей української поетеси Лесі Українки в окупованій російською владою Ялті не працює більше місяця через який обвалення стелі.