ua en ru

Мінкульти України та Грузії уклали план спільних заходів на 2015-2018 роки

Мінкульти України та Грузії уклали план спільних заходів на 2015-2018 роки Фото: В'ячеслав Кириленко

У сторін ще буде кілька розмов про спільну діяльність

Віце-прем'єр-міністр - міністр культури України В'ячеслав Кириленко та міністр культури і охорони пам'яток Грузії Михайло Гіоргадзе підписали план спільних заходів культурних відомств України та Грузії на 2015-2018 роки. Урочисте підписання документа відбулося сьогодні в Києві, передає кореспондент РБК-Україна.

"Тут по суті програма багатьох спільних акцій, обмінів і спільної роботи обміну експертними групами між Міністерством культури України та Міністерством культури і охорони пам'яток Грузії. Ми зараз провели досить глибоку розмову і ще буде кілька розмов у нас. Ми будемо разом працювати над стратегіями реформування культури, оскільки дуже багато спільних проблем, пов'язаних з необхідністю модернізації та менеджменту культури", - заявив Кириленко.

При цьому він також повідомив, що його грузинський колега проведе ряд зустрічей під час свого візиту в Україну.

"Це дводенний візит. Протягом цього часу у нас буде кілька зустрічей, і пан Міхеїл відвідає багато наших культурних пам'яток і проведе багато зустрічей", - зазначив Кириленко.

Нагадаємо, як заявили раніше в МЗС, відносини Грузії і України не мають бути зіпсовані призначенням Саакашвілі.

Наприкінці травня Президент України Петро Порошенко привітав свого грузинського колегу Георгія Маргвелашвілі з Днем незалежності.