ua en ru

Мінкульт планує перенесення Донецької та Луганської госакадемий в Київ

Мінкульт планує перенесення Донецької та Луганської госакадемий в Київ
Міністерство культури України планує перенесення Донецької державної музичної академії ім. Прокоф'єва та Луганської державної академії культури і мистецтв в Київ.

Міністерство культури України планує перенесення Донецької державної музичної академії ім. Прокоф'єва та Луганської державної академії культури і мистецтв в Київ. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Мінкульту.

"З метою забезпечення можливості студентам і викладачам зазначених академій продовжити навчання і роботу у вищих навчальних закладах на контрольованих територіях, Міністерством культури прийнято рішення про зміну місця знаходження Луганської державної академії культури і мистецтв та Донецької державної музичної академії імені С. С. Прокоф'єва з міст Луганська і Донецька в місто Київ", - йдеться в повідомленні.

Як наголошується, протягом жовтня відомством здійснено прийом заяв від співробітників, асистентів-стажистів та студентів згаданих навчальних закладів щодо їх переведення в інші вузи, які перебувають у сфері управління Мінкульту.

"Згідно з наказом Міністерства культури України від 22 жовтня 2014 року № 708/1/17-14 з Філіпповим Ст. Л. припинено дію контракту і він звільнений з посади ректора Луганської державної академії культури і мистецтв", - сказано в повідомленні.

При цьому фінансування діяльності Луганської держакадемії припинено з вересня 2014 р.

"Всі інші установи культури на тимчасово неконтрольованих територіях є комунальними. Зокрема, Луганська обласна філармонія знаходиться у сфері управління Луганської обласної державної адміністрації. Таким чином рішення про її переміщення приймається саме цим органом державної влади", - відзначили в прес-службі.

Нагадаємо, сьогодні голова Луганської ОДА Геннадій Москаль заявив, що Луганська державна академія мистецтв і культури повинна бути перенесена з окупованого міста на контрольовану Україною територію.